Domů > Aktuality > Týden mediálního vzdělávání – školy, zapojte se!

Týden mediálního vzdělávání – školy, zapojte se!

by eva

Od roku 2017 pořádá nadace Člověk v tísni Týden mediálního vzdělávání. Cílem je rozvíjet mediální gramotnost a posilovat kritické myšlení žáků a studentů základních a středních škol v České republice. Jste vyučující? Zapojte i vaši školu!

Jak? Více informací naleznete zde.

Jsou připraveny online kurzy, tři lekce série O médiích, online debata s novináři s názvem Práce válečného zpravodaje a zdarma balíček s výukovými materiály.

Co se skrývá pod online kurzem s youtuberem?

Týdny mediálního vzdělávání doprovází vydání několika nových výukových materiálů na portálu jsns.cz, které obohatí stávající nabídku více než 70 audiovizuálních lekcí k danému tématu. Série interaktivních online kurzů s Jankem Rubešem je primárně určena pro věkovou skupinu 13 — 17letých. Mladý youtuber v nich studenty postupně seznamuje s pěti tématy z oblasti mediální gramotnosti: dezinformacemi, kyberbezpečím, zpravodajstvím, sociálními bublinami, reklamou a marketingem. Jednotlivé kurzy mohou studenti absolvovat samostatně na mobilu či počítači během domácí přípravy nebo při výuce ve třídě. Kurzy jsou doplněny krátkou bonusovou hrou k dezinformacím. Vznikly ve spolupráci se společností Educasoft, která se na e-learning specializuje.

Zřizovatelé

Partneři