DD Produkce.cz

David Forst a Dominik Szolcsanyi - audiovizuální tvůrci

DD produkce.cz - David Forst a Dominik Szolcsanyi

O svůj podnikatelský příběh, který dokáže (nejen) vaši nemovitost představit v nejlepším světle, se s námi podělili David Forst a Dominik Szolcsanyi.

Kdy jste začali podnikat? Kolik Vám bylo let?

Podnikat jsme s kolegou začali v roce 2020, tedy v roce, kdy byl svět plný nepříjemných zpráv týkajících se Covidu. Mně bylo 37 let a kolegovi Dominikovi 33 let.

Co Vás k podnikání vedlo? Co byl ten impulz?

K podnikání nás přivedla velmi nepříjemná situace s Covidem. Dá se říct, že ze dne na den jeden z nás díky Covidu přišel o práci. Tak jako velká spousta lidí. Nicméně oba jsme kreativci a vždycky nás bavilo focení, natáčení, média a kreativní činnost jako taková. Osud tomu chtěl a naskytla se z ničeho nic možnost zkusit vyfotografovat nemovitost pro jednu z realitních kanceláří pro případný prodej. Byla to velká výzva, ale přijali jsme jí a výsledek se v rámci tehdejších možností povedl. Když jsme fotografe viděli, napadla nás myšlenka, natočit k fotografiím můj hlasový komentář, dá se říct, takový průvodce nemovitostí. Celý život se mimo jiné pohybuji v médiích jako moderátor, takže to byla pro nás snazší práce. A tak vlastně začala naše podnikatelská cesta.

Proč v Karlovarském kraji?

Jsme s Dominikem oba Karlovaráci tělem a duší. Dalo by se říct, že patrioti. Navíc trh s nemovitostmi v návaznosti na náš podnikatelský záměr nabízel v kraji otevřenou cestu.

Jaké byly Vaše podnikatelské začátky?

Velmi nejisté. Vůbec jsme nevěděli do čeho jdeme. Asi tak jako většina začínajících podnikatelů. Ale zároveň jsme to chtěli zkusit a přijímáme rádi nové výzvy. Řekli jsme si, že vlastně nemáme co ztratit.

Je něco, co byste po těchto zkušenostech udělali jinak?

Myslím, že v zásadě ne. Kdyby byl člověk připravený na to co přijde a co ho v životě čeká, bylo by to asi moc snadné. Učíme se stále a jak se říká za pochodu.

Co Vám podnikání dalo?

Dalo nám nové poznání a hlavně možnost dělat v životě něco co nás baví. A to, že se tím i v dnešní ne moc lehké době dá živit je obrovská přidaná hodnota.

Co považujete za rozhodující/zlomový okamžik? Jaký byl Váš největší dosavadní úspěch?

Rozhodující zlomový okamžik nastal ve chvíli, kdy se naše fotografie a videa zalíbily svojí kvalitou a začali se realitním trhem šířit mimo Karlovarský region a my jsme začaly nabírat nové zákazníky i v jiném kraji. Další zlomový bod byl rozšíření našeho portfolia díky grafickým službám, kdy jsem do našeho týmu přijali velmi schopnou a kreativní grafičku, která vytváří další skvělé projekty s velkou poptávkou. Co se týče největšího dosavadního úspěchu, tak možná to, že jsme otevřeli nedávno vlastní produkční studio s vlastním zázemím a že nabízíme realitnímu trhu komplexní balíčky služeb. Nejen fotografie nebo video, ale postaráme se o celkovou prezentaci nemovitosti pro její prodej.

Máte nějaké podnikatelské sny? Jaké?

Snů máme spoustu a ten hlavní je prorazit v rámci našich služeb do dalších regionů v České republice a myslíme si, že jsem na dobré cestě, tak snad se vše splní.

Máte nějaké doporučení pro lidi, kteří zvažují, že začnou podnikat?

Možná překonat ten prvotní strach, který je asi v každém z nás a jít si za svým. Víme všichni, že dnešní doba je velmi nejistá a nelehká, ale i přesto to zkusit. Určitě jsme i my dlouhé hodiny seděli a diskutovali nad tím, jestli ano či ne. Ale vyhrál v nás asi ten pocit, zkusit jít v životě dělat něco co nás opravdu baví.

V jakém oboru podnikáte?

DD PRODUKCE.CZ  se zabývá tvorbou fotografií, videí, audio služeb, leteckých záběrů z dronu, virtual stagingem, 3D půdorysy nemovitostí, grafickými službami a reklamními spoty. Jsme tak schopni ukázat všem opravdový pohled na vaši nemovitost.

Podnikáte v oboru, ve kterém jste získali vzdělání, nebo Vás podnikání zavedlo úplně do jiného oboru?

Podnikání nás všechny zavedlo do úplně jiného oboru.

Zdá se Vám, že podmínky pro rozjetí podnikání jsou nyní jednodušší? Pokud ano, proč si to myslíte?

Nemyslíme si, že jsou podmínky jednodušší. Je to dnes asi spíš o tom, že pokud máte chuť, sílu, dost odvahy a třeba už celou řadu let děláte něco co vás baví je tady stále otevřená příležitost se v tom posunout a začít se tím zkusit živit.

V čem se odlišujete od konkurence? V čem jste jiní, než ostatní?

Jak jsem zmínil již v jedné z předchozích odpovědí. Jsme společnost, která oproti jiným nabízí ucelený a komplexní balíček služeb. Realitní společnosti nás kontaktují a my se postaráme o úplnou prezentaci nemovitosti pro její prodej. Zároveň jsme mladý a přátelský kolektiv lidí a myslíme si, že i díky tomu se na nás naši zákazníci opakovaně obrací a jsme tomu samozřejmě velmi rádi.

V čem považujete svoji firmu za inovativní?

V komplexnosti služeb pro realitní trh s nemovitostmi.

Pokud máte zaměstnance, jakým způsobem je hledáte? Spolupracujete se školami? Mohou u Vás studenti (SŠ, VŠ) získat praxi, spolupracovat s Vámi na absolventských pracích?

Se školami zatím nespolupracujeme, ale v budoucnu o něčem takovém určitě přemýšlíme. Pokud by byl z řad studentů zájem o spolupráci na absolventské práci, rádi poradíme.

 

DD Produkce.cz

Další podnikatelské příběhy

Zřizovatelé

Partneři